HIGH CUISINE

“Revolutionary Dining”

High Cuisine is a cutting edge media brand that produces innovative products and TV shows, and is revolutionising the culinary world by fusing psychoactive herbs with high-end recipes.

By merging these psychoactive herbs with the expertise of our accomplished chefs, the renowned Bulldog and the daring experience of some of the most well-known mixologists in the world, we are now launching two bottled cocktails – Kratombucha and Gold Rush, a one-of-a kind Cocktail book and a mind-boosting Kratom Tincture, sure to create big, impactful waves.

HIGH COCKTAILS

“Psychoactive Cocktail Book”

High Cocktails is the 1st book of its kind to bring together non-alcoholic psychoactive cocktail recipes, creatively developed by our chefs, in collaboration with the world’s top mixologists and the well-renowned Bulldog. Exclusive, never before published research on some of the world’s most interesting psychoactive plants and the alchemy involved in creating high cocktails.

More info

KRATOMBUCHA

“Plant Elixir”

A euphoric herbal elixir that boosts flavour, function and energy. This uplifting drink is a perfect blend of kombucha and the Kratom tree, giving a mind-boosting sense of happiness, pleasure and overall well-being.

(Recommended maximum servings 3)

COMING SOON

GOLD RUSH

“Spiced Lemonade”

An all-natural spiced turmeric mocktail lled with citric zest and freshness. Mix this drink with your favourite spirit, with High Cuisine’s specially designed mind-altering tinctures, or enjoy it chilled on its own.

COMING SOON

KRATOM TINCTURE

“Active Tincture”

High Cuisine presents a new uplifting Kratom Tincture that can give your alcohol free cocktail a mind-boosting sensation, adding a new dimension and shaking up the cocktail world. (Tincture contains Kratom extract for 3 servings)

COMING SOON

FAQ


De Kratombucha is een nieuw soort drank, het is een combinatie van een traditionele kombucha met extracten van het bald van de plant kratom.

Het research team van High Cuisine doet al meer dan 5 jaar onderzoek naar de werking van speciale planten en kruiden op het lichaam. Nadat onze chefs dit meermaals hebben gecombineerd met haute cuisine begonnen we andere combinaties te onderzoeken. De non-alcoholische dranken markt is al geruime tijd hard aan het groeien, van de opmars van 0.0% bier tot grote luxe mocktail (virgin cocktails) bars in de VS. We zagen de kans om onze kennis te gebruiken om een non-alcoholisch drank te ontwikkelen met plantaardige ingrediënten, waar je toch wat van voelt. Na een lang ontwikkeltraject gefinancierd door The Bulldog met vele proeverijen, testen en juridische checks kwam de plant kratom als winnaar uit de bus als actieve ingrediënt, in combinatie met de hippe en gezonde kombucha drank.

Er hebben tientallen mensen meegewerkt aan de creatie van de drank. In het research & development traject hebben we gewerkt met professoren en geleerden in plantkunde. Nadat we de richting van de drank hadden bepaald zijn onze chefs in samenwerking met een externe specialist op het gebied van frisdrank ontwikkeling de smaakprofielen gaan kiezen. Nadat we tevreden waren over de smaak en het effect is er een samenwerking aangegaan met verschillende laboratoria om te onderzoeken wat de beste extractie methode is voor de kratom en welke smaak aroma’s zich lenen voor de drank op grotere productieschaal. Vervolgens is er een externe fabriek ingehuurd waar de drankjes zijn gebotteld en gepasteuriseerd voor een lange houdbaarheidsdatum. Tot slot zijn de drankjes getest door een wettelijk erkend laboratorium op voedingswaarden die tevens te vinden zijn op het etiket, wat ter goedkeuring langs het Koagkag (check van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is gegaan en geaccordeerd.

Een drank die meer dan 2000 jaar oud is. Van oudsher is kombucha een gefermenteerd drankje dat gemaakt wordt van groene thee en een vorm van ongeraffineerde suiker. Tijdens de fermentatie, een proces waarbij gisten en bacteriën voedingsstoffen verwerken, worden de suikers omgezet in andere bestanddelen. Het heeft een licht zure en funky smaak.

Kratom is een tropische plant die van nature groeit in Zuidoost-Azië. De bladeren van de Kratom Mitragyna Speciosa, zoals de Kratom plant officieel heet, worden traditioneel met de hand geplukt en geselecteerd, gedroogd in de zon, vermalen tot een fijn poeder en tot slot opgelost in water, om zo een thee te maken. De kratom bladeren bevatten meerdere soorten alkaloïden: werkzame stoffen die verschillende effecten op het menselijk lichaam kunnen hebben.

Ja, in Nederland en Belgie is kratom legaal verkrijgbaar voor mensen vanaf 18 jaar. In het buitenland verschilt het van land tot land of het legaal, gereguleerd of verboden is. Kratom is vooral in de Verenigde Staten erg populair. In meerdere staten vind je barretjes die zich speciaal richten op het (legaal) serveren van Kratom thee. Geschat wordt dat zo’n 5 miljoen Amerikanen regelmatig Kratom gebruiken, vaak als supplement door intensieve sporters, maar ook voor recreatieve doeleinden. Er zijn echter wel een aantal staten in de VS waar Kratom verboden is, waaronder Alabama, Indiana, Vermont en Arkansas.

In lage doseringen is Kratom een oppeppend middel met een euforische uitwerking. In hogere dosissen werkt Kratom juist verdovend. In bepaalde gebieden van Thailand wordt Kratom door een groot deel van de bevolking gebruikt als oppepper. Zij maken geen thee van Kratom poeder, maar kauwen op het blad, om zo de actieve stoffen uit de plant binnen te krijgen.

Net als bij alcohol verschilt het van persoon tot persoon hoeveel je moet consumeren om wat te voelen. We hebben de dosering relatief laag gehouden waarbij in de meeste gevallen een dosering van 3 drankjes het beste resultaat geeft.

De effecten komen opzetten na ongeveer 20 tot 30 minuten en houden ongeveer 2 tot 4 uur aan, afhankelijk van de dosis.

Net als bij alcohol geldt ‘geniet, maar drink met mate’. Bij overmatig gebruik kan kratom zowel lichamelijk als geestelijk verslavend zijn, maar dit komt niet vaak voor. Gebruik kratom niet vaker dan één of twee keer per maand. Van een te hoge dosis kun je ook misselijk worden en hoofdpijn krijgen. Combineer het niet met alcohol of andere drugs en bestuur geen voertuigen na consumptie. Het is niet geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met een medische aandoening of personen die (anti-depressiva) medicatie gebruiken.


Contact